De collectie

De namen Slow fashion, Ocean proof, Island nature, Zero plastic, Recycled treasures en Made for Zouterik zeggen het al. Onze collecties berusten op een creatief hergebruik van (natuurlijke) materialen, een mens-, dier- en milieuvriendelijke manier van produceren, een plasticvrije samenstelling en/of lange levensduur. Collecties met ‘must-haves’ die jou en je leefomgeving een beetje mooier maken.

Slow fashion

Duurzame kleding en schoenen

Snelle mode is het doorlopend uitbrengen van nieuwe collecties goedkope, weinig duurzame kleding. Wij kiezen een ander pad: dat van de duurzamere ‘slow fashion’. Geen kortstondige, oppervlakkige mode, maar trend- en seizoenongevoelige modemerken. Kleding, tassen en sjaals die je langere tijd draagt en gebruikt, soms zelfs een leven lang. Omdat ze tijdloos zijn, en ontworpen en geproduceerd om lekker lang mee te gaan.

Sweater 'There's no planet B'
Armband op schaaltje

Ocean proof

Bestand tegen ‘t zilte zeewater

Tijdens mijn 2 jaar durende zeilreis droeg ik een Island Bracelet: een armbandje met een rond muntje, waarin de vorm van Schiermonnikoog is uitgespaard. Zo droeg ik het eiland altijd bij me. De armband is in al die tijd niet van mijn pols geweest. En ondanks de zon, de regen en het zoute zeewater is ie nu weliswaar wat verweerd, maar nog even mooi als toen. Zo zijn bijna al onze sieradenmerken tegen de natuurelementen opgewassen.

Island nature

Aandenkens met eilander twist

Schiermonnikoog bezocht? Aan Schiermonnikoog verknocht! Om je herinnering aan dit mooie eiland levend te houden, hebben we allerlei producten met een eilander twist bedacht. Bijvoorbeeld kaarsenstandaards in natuurlijke tinten, geglazuurd met zelfgeschept slib van het wad. Zomerkaarsen met daarin witte, beige en grijze schelpen verwerkt, geraapt tijdens mijn strandwandelingen met Happy. Zó zomers, zó Zouterik. En er is meer leuks!

Schelpenkaarsen
Zeepjes

Zero plastic

Plasticvrije producten en verpakkingen

Het weinige plastic dat je bij Zouterik ziet, zijn producten van gerecycled plastic.  Alle andere producten zijn plasticvrij. Ook die meestal wel in plastic verpakt zijn, zoals verzorgingsproducten. Zo zijn onze shampoobars, bodybutterblokken en facewash in vaste vorm in karton verpakt. Zo’n bar gaat bovendien net zo lang mee als 3 flessen. Tel uit je (milieu)winst! En al ons verpakkingsmateriaal – tasjes, labels, inpakpapier – is van ecopapier of biokatoen.

Recycled treasures

Producten van (plastic) zwerfafval

Zwerfafval rapen en creatief hergebruiken, zorgt voor schonere stranden en originele producten. Merken als Seads, Van Verre, Juttersgeluk en het Schierse Wrakhout, maken er leuke schoenen, grappige sieraden en decoratieve bootjes van. Afval, o.a. gejut op de Schierse vloedlijn, krijgt zo een prachtig 2e leven. Bijvoorbeeld in de vorm van Tjattels: stoere binkies aan sleutelhangers, vernoemd naar de Schierse sage van de tjattel (ketel).

Schelpenkettinkje

Made for Zouterik

Voor ons ontworpen en gemaakt

Authentieke, ambachtelijke kunstwerkjes, op ons verzoek getekend, gemaakt of gebakken. Enkele voorbeelden: Het Eilandgevoel, een serie fijne natuurkaarten, die Maartje van den Noort speciaal voor ons tekende. Mooie schelpenkettinkjes met een nonnetje of kokkeltje, gevonden op het strand, gevormd tot malletje en gegoten in zilver en goud. Keramisch servies in de tinten van stranden, oceanen en zonsondergangen. Allemaal ‘Made for Zouterik’.

Wat een cadeautje!

Bijna te leuk om uit te pakken

Met mooi natuurlijk papier, touw, veren, takjes en pluimen, pakken we cadeautjes met zorg en plezier voor je in. Al onze inpakmaterialen zijn milieuvriendelijk, net als veel van de originele cadeautjes die je hier vindt. Zoals bloembommetjes voor een kleurenexplosie in de tuin. Of bijenwaspapier als duurzame vervanging van huishoudfolie. Kom snel eens kijken!

Close-up cadeautje
Illustratie cadeaubon

Één bon, twee cadeaus, dubbel plezier

Cadeau- en bloemenbon

Eén bon, twee cadeaus! Het papier waarvan Zouterik-cadeaubonnen gemaakt zijn, is groeipapier: circulair papier met tientallen bloemzaadjes. Geen papieren afval, maar een bonte bloemenmix. Dus dubbel plezier! En je hoeft geen groene vingers te hebben. Kies een bedrag, dan pakken wij ‘m mooi in.

Op Martinique ontdek ik een nieuwe wereld. Ik hoef mijn hoofd maar onder water te steken om in een totaal andere, fascinerende wereld te belanden. Ik geniet van de harmonie die ik onder water zie en voel. Van het ritme van de golven die alles gelijktijdig doet bewegen. Van de geluiden van boven die onder water verstommen. Van de pracht aan oceaantinten. Rustig, sereen. Zo moet het altijd, overal zijn: onder water, boven water, in de boetiek.

Janet Carrette | Eigenaresse
Zeeschildpad
Scholen vissen

Mis geen enkel verhaal.
Volg ons op Facebook en/of Instagram!