Blogs

“Winkelen bij Janet en Tanja is een feestje!”

25-04-2023

“Kijk, daar komen de Lantmannetjes aan! Snel, maak de stoel leeg!” Voor de familie Lantman uit het mooie Haren is een bezoek aan Zouterik vaste prik. Al meer dan 20 jaar waaien ze tijdens hun verblijf op Schiermonnikoog altijd gezellig bij ons binnen. Meneer Lantman heeft hier inmiddels een eigen stoel, van waaruit hij de passessies van zijn vrouw, dochter en schoondochters genietend en geduldig gadeslaat. In deze blog in de serie ‘Klanten vertellen’ is het woord dan ook aan Marieke Lantman (69), gepensioneerd piano/stafdocente, die nu alleen nog haar kleinkinderen met heel veel plezier pianoles geeft. En aan haar dochter Catharina (39), zij is als tandarts aan de opleiding tandheelkunde bij het UMCG in Groningen verbonden. 

Dochter van een eilandse

Catharina: “Mijn moeder Marieke is de dochter van een eilandse en heeft een groot deel van haar jeugd op Schiermonnikoog doorgebracht. Ze is al 45 jaar met mijn vader Ronald getrouwd en hebben naast mij – het enige meisje – nog 3 zonen gekregen. Ik kom al van jongs af aan op het eiland. We komen hier héél regelmatig, zeker omdat mijn ouders hier een eigen huisje hebben, Hout aan de Badweg. Met Maarten en onze vijf kinderen, nu in de leeftijd van 3 tot 11 jaar, heb ik heel wat zomers doorgebracht op camping Seedune, heerlijk! In de winter is Vitamaris ook erg fijn, zeker omdat het voor onze kinderen dan zo makkelijk is om even bij opa en oma, die even verderop hun huis hebben, binnen te lopen.”

Ons favoriete tijdverdrijf

Catharina en Marieke: “Onze favoriete bezigheid is om in de voorjaarsvakantie de eerste zonnestralen op het terras op te vangen, een heerlijke voorbode van het voorjaar. Die van de kinderen is boef Harry zoeken bij het hazenweitje. Op Schier is zoveel leuks te doen. We wandelen en borrelen er heel wat af en gaan graag naar de kinderboerderij, de Berkenplas, het baken, de slenken, noem maar op! Ook route Wasserman vinden we een aanrader. Vandaar dat er in onze koffers voor Schier altijd een lekkere spijkerbroek en goede wandellaarzen zitten.”

Blij met prachtige aankopen

Marieke: “Mijn allereerste aankoop bij – toen nog – Retteketet was een vest, maat 42. Inmiddels heb ik maat 36 en is winkelen nog plezieriger geworden. Veel kleding die ik (lang geleden) gekocht heb, draag ik nog steeds graag: de vesten van Moscow, de schoenen van Toms, de truien van By-Bar, … Dat is het fijne van de mooie merken die Zouterik verkoopt; de meeste kleding blijft prachtig. Onze laatste aankopen hebben we tijdens de voorjaarsvakantie afgelopen maart gedaan. Een zalmroze en jeansblauwe trui, lichtblauw vest en crème bloes voor mij, en een zalmroze vest, printbloes en jeans voor Catharina. Bijna alles van onze favoriete merken By-Bar en Marc O’Polo!” 

‘n Boetiek vol gezelligheid

Marieke: “Voor ons is Zouterik een fantastische toevoeging aan de beleving van Schiermonnikoog. Ikzelf hou van casual, elegante en vrouwelijke kleding. Catharina houdt meer van een beetje stoer met een vrouwelijke twist en vindt het ook belangrijk dat de kleding comfortabel zit. Zouterik heeft verschillende kledingstijlen in huis en is zó toegankelijk. Janet weet altijd net dát te pakken, waarvan je niet wist dat je het nodig had. En je kunt er ook nog eens van top tot teen slagen, dus inclusief schoenen, sieraden en riemen. Ik mis er eigenlijk niets. En wat gezellig dat Tanja erbij is gekomen! Met Janet en Tanja is shoppen echt een feestje. Kortom, prachtige kleding in een boetiek vol gezelligheid!”