Blogs

Zen na een bezoek aan Zouterik

16-12-2022

Natuurlijk vinden wij het hartstikke leuk om over onze boetiek te praten. Maar nog veel liever laten we onze vaste bezoekers hún verhaal vertellen. Hoe is hun liefde voor Schiermonnikoog ontstaan? Hoe beleven zij bezoekjes aan Zouterik? Wat was hun allereerste, meest favoriete én laatste aankoop? Marjan Bulder (58), interieurarchitect, bijt de spits af in deze nieuwe blogreeks ‘Klanten vertellen’. Vanuit haar kantoor aan huis in Haren – de groene parel van het noorden – ontwerpt zij de mooiste interieurs. Haar 3 kinderen, een dochter en tweelingzonen, zijn inmiddels uitgevlogen naar Arnhem, Amsterdam en Groningen om er te wonen, werken en studeren. Ook hierdoor is Marjan momenteel vaker op het eiland te vinden.

Echt een fijn familiehuisje

Marjan: “Ik kom hier al vanaf mijn geboorte. Daarvóór kwam mijn familie – die van mijn vaders én die van mijn moeders kant – al generatieslang op Schiermonnikoog. Het eiland zit in m’n bloed; hier zijn voelt als thuis zijn. We hebben een mooi familiehuisje aan het begin van de Reeweg, dat al meer dan 50 jaar in de familie is. Als klein meisje speelde ik graag in en om het huis en mocht ik af en toe helpen. Het huisje, inmiddels helemaal gerenoveerd, is nu van mijn broer en mij. We kennen ieder plekje, weten precies hoe alles gemaakt is en wat er moet gebeuren om het – natuurlijk zelf – goed te onderhouden. Een heel fijn plekje, waar we met beide gezinnen enorm van genieten, het hele jaar door!”

Altijd een eerlijke mening

Marjan: “Bij Schiermonnikoog hoort natuurlijk Zouterik, voorheen Retteketet. Voor mij geen bezoek aan Schier zonder een bezoek aan de boetiek. Daar is ook mijn vriendschap met Janet ontstaan. Sinds 2009 kom ik weer vaker op het eiland en iedere keer loop ik er even binnen. Het is er gemoedelijk en gezellig, en de collectie is altijd mooi: basic, casual, stoere kleding, en ook veel leuk kleingoed. Ik voel me er op mijn gemak, vooral omdat er alle rust is om te shoppen, te passen, te twijfelen en toch nog eens iets anders aan te trekken. En altijd worden alle outfits voorzien van de eerlijke mening van Janet of die van medeshoppers. Ik kom dan ook elke keer weer met een goeie aankoop – echt nooit een miskoop – thuis.”

De juiste kleding voor mij

Marjan: “Het concept van Zouterik spreekt me enorm aan. De boetiek heeft steeds precies de juiste kleding voor mij in huis. De collectie is mooi en compleet. Daarbij heeft alles een verhaal, dat geeft ook iets extra’s. Ik heb geen specifieke voorkeur voor merken, ik val op iets en ben daar dan heel blij mee. Mijn eerste aankoop daar was een zomerjurkje, geloof ik. Die heb ik nog steeds. M’n armbandje van Schiermonnikoog is wel echt favoriet… Maar ook al die t-shirtjes, broeken, truien, vesten, schoenen, sjaals, you name it. Ik ben met alles blij en draag het veel. Mijn laatste aanschaf bij Zouterik is een kort teddy jasje van Knit-Ted, die aan twee kanten te dragen is. Couldn’t be better, zeker nu met deze winterkou!”

Zen na bezoek Zouterik

Marjan: “Het fijne is, dat je na een bezoek aan Zouterik helemaal ‘zen’ bent, en klaar om lekker te gaan wandelen in de duinen en op het eindeloze strand. De uitgestrektheid verveelt nooit en het eiland is ook nooit hetzelfde. Opstaan voor zonsopkomst, geweldig! Fietsen op het strand, heerlijk! ‘s Avonds even naar de vuurtoren. Lekker uit eten. Rustig een boekje lezen. Een beetje in de tuin werken. Je hoofd leeg. De vrijheid. Eindeloos… Een topcombi!”