Blogs

Ballen, bloggen en bubbels

08-06-2022

Het is een relaxte zondagmiddag op Schiermonnikoog. Tanja en ik hangen op de bank na een gezellig dansavondje in de Tox Bar; we doen een proeverijtje. Voor ons staan een pot thee en een box vol Deense, duurzame, handgemaakte chocolade-dropballetjes. We proberen de ene na de andere. Zó lekker! En ook leuk voor in de boetiek, denken we. Al sabbelend op mango-, salmiak- en caramel-zeezoutballetjes scrollen we door de nieuwe Zouterik-website voor de laatste puntjes op de i. Hier die andere foto, daar een tekstwijziging. En chips, de pagina ‘Blogs’ is nog leeg! Waarover gaan we ons eerste blog dan schrijven!

Iedere maand een Zouterik-blog

Al sinds de tewaterlating van de Zeevalk in 2014 hou ik een blog van onze zeiltochten bij: ‘Zeevalk op reis’. Fijn voor het thuisfront, leuk voor geïnteresseerden en een mooi reisverslag voor onszelf. Nu ik na een rondje Atlantische Oceaan weer op het eiland ben, en de boetiek sinds april weer open is, besluit ik te blijven bloggen. Alleen maken de avonturen met de Zeevalk nu plaats voor verhalen over Zouterik. Mijn zeilblogs hielden familie, vrienden en kennissen wekelijks op de hoogte, en betrokken bij ons reilen en zeilen. Met deze maandelijkse Zouterik-blog hoop ik voor klanten en zakelijke relaties hetzelfde te doen.

‘Ben je weer een beetje gewend?’

Deze eerste wijd ik aan mijn herstart. Bezoekers van de boetiek vragen vaak of ik al weer gewend ben. Eerlijk gezegd: nog niet helemaal. Het kost meer tijd dan ik dacht om mijn draai te vinden. Het verschil is ook zo groot. Van buitenleven naar boetiekleven. Van spannende avonturen naar vaste routines. Van vrijheid en tijdloosheid naar afspraken en openingstijden. Kortom, van ‘living the dream’ naar het normale leven. Wat goed helpt, is het zien en spreken van mijn klanten van toen, het ontmoeten van nieuwe mensen in de boetiek, en het zoeken naar en vinden van nieuwe merken. Zoals die bizar lekkere balletjes.

Livegang met bubbels en ballen!

Bij mijn herstart horen ook een nieuwe naam, nieuwe huisstijl én een nieuwe website. Zouterik.nl is de virtuele versie van de boetiek: Scandinavisch met veel wit en natuurlijke kleuren. Stijlvol, eenvoudig en overzichtelijk. Ontdek welke collecties en labels je bij ons vindt, wat de herkomst van de naam Zouterik is, en hoe onze zeilreis ons op ideeën voor de boetiek bracht. De site is vormgegeven door Esther, gebouwd door Berry, gefotografeerd door Maaike en mij, en geschreven en gecoördineerd door Tanja. We vierden de livegang op 1 juni jl. met bubbels, ballen en hondje Happy. Laat je ons weten wat je ervan vindt?